plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۲

سیل و کرونا صنعت گردشگری استان همدان را تهدید می‌کند

گردشگری همدان از 3 سال پیش تاکنون درگیر چالش‌هایی از جنس سیل و کرونا است تا آنجا که این روزها اقتصاد آن همچنان در تب کرونا می‌سوزد و مسئولان هنوز به فکر نجات این بخش درآمدزا نیستند.
سیل و کرونا صنعت گردشگری استان همدان را تهدید می‌کند
به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک،‌ استان همدان در دل خود یک هزار و 800 اثر تاریخی را جای داده، سرزمینی با نام هگمتانه عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران را به یدک می‌کشد اما از این موقعیت تاریخی و فرهنگی خود نتوانسته در مسیر گردشگری آنطور که باید بهره ببرد.
نوروز 98 با وقوع سیل در برخی استان‌ها و تبلیغات منفی صورت گرفته، گردشگری همدان متحمل خسارت‌های بسیاری شد و این روند در نوروز 99 و نوروز سال‌جاری که آمیخته به بحث‌های شیوع کرونا و محدودیت‌های سفر بود، شرایط نامناسب‌تری پیدا کرد.
این روزها درحالی از خسارت‌های میلیاردی در این عرصه در همدان صحبت می‌شود که فعالان حوزه گردشگری آن یا وارد شغل دیگری شده‌اند یا دلسردانه ادامه فعالیت می‌دهند و گاه امیدی به دوران پسا کرونا دارند.
اما جای سؤال است، همدان با وجود جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و گردشگری، وجود 20 روستا و 28 منطقه نمونه گردشگری، غارها، تالاب‌ها، کاروانسراهای قدیمی، بازارها و مکان‌های تاریخی و مذهبی که توان این را دارد، چرخ‌های اقتصاد گردشگری را به حرکت درآورد، تا چه زمانی می‌خواهد در تب کرونا بسوزد؟ 
مهرداد ضیایی مهر با بیان اینکه به آینده گردشگری همدان امیدواریم، چراکه همه فعالان گردشگری همدان اهل این حوزه‌اند، گفت: این امیدواری درصورتی محقق می‌شود که به حرف‌های بخش خصوصی توجه شود، استانداران و مسئولین این استان مهمان هستند و این ما بخش خصوصی هستیم که می‌مانیم و ادامه کار گردشگری همدان برعهده ماست.
رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان همدان با بیان اینکه بین بخش خصوصی این حوزه نباید جدایی وجود داشته باشد، اظهار کرد: این فعالان باید هم‌صدا و یک‌دل پای کار باشند، چراکه به حد کافی به بدنه گردشگری فشار آمده است.
وی با گلایه‌مندی ادامه داد: از گردشگری زمستانی حرف می‌زنیم، بعد جاده پیست اسکی را می‌بندند! به راستی که این مدیران؛ مدیرانی نبودند که در این دوران ما را کمکی کنند.
بزرگترین جاذبه گردشگری طبیعی ما این روزها تعطیل است
ضیایی مهر با بیان اینکه غار علی‌صدر ظرفیتی است که کشورهای دیگر دنبال آن هستند، اظهار کرد: حالا از این ظرفیت در همدان چه استفاده‌ای شده است؟ فقط چشم دوخته‌اند، به بازدیدکننده‌ها و به‌دنبال چیزی نبودند! بزرگترین جاذبه گردشگری طبیعی ما که در جهان نامی است، این روزها تعطیل است!
وی با بیان اینکه در این روزها، خیلی‌ها از این صنف خارج شده‌اند، اظهار کرد: اگر قرار باشد، باز هم گردشگری همدان احیا شود، باید دوباره دوره‌های آموزشی را برگزار کنیم، در این روزها خیلی از فعالان این عرصه وارد اسنپ شده‌اند، چراکه چاره‌ای برای کسب درآمد داشتن نداشته‌اند.
رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان همدان در بخش پایانی سخنان خود مطرح کرد: متاسفانه در همدان شاهد تخریب خانه‌های واجد ارزش هم هستیم و این یعنی از دست دادن موقعیت‌های گردشگری تاریخی و فرهنگی بنابراین می‌خواهیم دلسوزان شهر مانعی سر راه از بین رفتن هویت شهر همدان باشند.
این روزها بیکاران مقروض به بانک‌ها هستند
بهنام افتخاریان نیز با بیان اینکه اگر درآمد ادارات از گردشگری بود، اوضاع این نمی‌شد، عنوان کرد: ادارات ما را مثل یک کودک مشکل‌دار و ناتوان می‌بینند، درحالی که تا وقتی اوضاع گردشگری خوب بود، همواره ما پای کار بودیم!
مدیرعامل توسعه گردشگری ایران و آسیا با گلایه‌مندی گفت: چند وقت پیش ما بیکاران فعال در حوزه گردشگری بودیم و این روزها بیکاران مقروض به بانک‌ها هستیم.
وی با اشاره به اینکه بانک‌ها پایشان بر خرخره ما است، اظهار کرد: به‌نظر می‌رسد، باید از استاندار فعلی همدان به‌عنوان یکی از استانداران بی‌اعتنا به گردشگری تقدیر شود!
گردشگری در همدان ویترینی است
این فعال گردشگری با بیان اینکه گردشگری در همدان ویترینی برای معرفی آن است، مطرح کرد: شروع این وضعیت را هم شورای شهر همدان با ورودش استارت زد که کمیسیون گردشگری را وارد کمیسیون ورزشی، فرهنگی و اجتماعی کرد و در ادامه این کمیسیون سه نقطه آورده می‌شود که گردشگری جز آن سه نقطه است!
مدیرعامل توسعه گردشگری ایران و آسیا با گلایه‌مندی گفت: دیگر کسی در این صنعت باقی نمانده که توری برگزار کند و حتی این روزها سطح کیفیت خدمات گردشگری ما خیلی پایین آمده و ما در مرحله اول کار مانده‌ایم.
فاتحه کار را خوانده‌ایم
در ادامه، منصور شعبانی نیز ضمن گلایه از وضعیت گردشگری مطرح کرد: دلسرد شده‌ایم، چراکه وقتی خواستیم کاری انجام دهیم مداوم مانع‌هایی را دیدیم.
نایب رئیس جامعه هتلداران استان همدان با بیان اینکه ما دلسرد شده‌ایم و فاتحه کار را خوانده‌ایم، گفت: در این مسیر حتی به تغییر کاربری هم فکر کرده‌ایم.
گردشگری همدان از 3 سال پیش تاکنون درگیر چالش‌هایی از جنس سیل و کرونا است، تا آنجا که این روزها اقتصاد آن همچنان در تب کرونا می‌سوزد و گویی مسئولان هنوز به فکر نجات این بخش درآمدزا نیفتاده‌اند.
این وضعیت درحالی است که در این مسیر می‌توان به نسخه‌های تخصصی در این حوزه رجوع کرد، نسخه‌هایی که فعالان این عرصه و البته صاحبنظران برای استان‌های غربی به‌ویژه همدان اندیشیده‌اند؛ برنامه‌ریزی‌هایی از جنس گردشگری روستایی، گردشگری کشاورزی و گردشگری پاییزه که می‌تواند، در فضای باز و با تاکید بر محصولات باغی و کشاورزی، صنایع دستی، طبیعت‌گردی و مواردی از این دست بوده و قدمی در مسیر احیای گردشگری همدان در این روزگار باشد.
حال با این وضعیت امید است، شاهد تشکیل دوباره اتاق فکر گردشگری در همدان و آموزش‌های تخصصی در این حوزه باشیم، چراکه اگر قرار باشد نوروز 1402 و ظرفیت‌های گردشگری پاییزه و زمستانه همدان را نادیده بگیریم، فرصت‌سوزی کرده و همچنان شاهد سوختن گردشگری همدان در تب کرونا و بی‌برنامگی خواهیم بود.
انتهای پیام/.
 
https://asrgomrok.ir/vdcc.1qsa2bq01la82.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما