تعرفه برق تجدیدپذیر ویژه صنایع با مصرف بیش از یک مگاوات که نسبت به تامین سهدرصد انرژی خود از منابع تجدیدپذیر اقدام نکردهاند، برای دوره مردادماه ۱۴۰۴ معادل ۵۲ هزار و ۶۸۰ ریال به ازای هر کیلوواتساعت تعیین شد.
به گزارش عصر گمرک، بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایع پرمصرف ملزم به تامین بخشی از برق مورد نیاز خود از منابع تجدیدپذیر هستند.
به موجب این ماده، صنایع با مصرف برق بیش از یک مگاوات موظف شده اند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان باید تا پایان سال پنجم به دستکم پنج درصد برسد.
چندی پیش محسن طرزطلب، رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران (ساتبا) گفته بود به زودی سهم پنج درصدی صنایع افزایش خواهد یافت و ضروری است هرچه زودتر صنایع نسبت به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اقدام کنند.
بیست و نهم اردیبهشت ماه امسال رئیس ساتبا با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی پرمصرف طبق قانون موظف شده بودند که تا پایان سال ۱۴۰۴، ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب کنند و در این میان وظیفه داشتند یکهزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۲ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی نصب کنند، گفت: تاکنون حدود ۲ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی توسط صنایع ساخته شده است که مشمول عدم قطعی برق هم شدهاند.
براساس اعلام تازه ساتبا، صنایعی که نسبت به استفاده از برق تجدیدپذیر اقدام نکرده اند مشمول برق با قیمت بالاتر شده اند.
بر این اساس و در اجرای مواد (۳) و (۴) آییننامه اجرایی ماده (۱۶) قانون جهش تولید دانشبنیان و در چارچوب بندی از دستورالعمل توسعه مبادلات برق در بورس انرژی، تعرفه تجدیدپذیر قابل اعمال در قبوض برق صنایع پرمصرف کشور برای دوره مردادماه سال ۱۴۰۴ اعلام شد که بر اساس آن، صنایعی با قدرت مصرف بیش از یک مگاوات که تاکنون نسبت به تأمین حداقل سه درصد از برق مصرفی خود از طریق انرژیهای تجدیدپذیر اقدام نکردهاند، مشمول تعرفهای معادل ۵۲ هزار و ۶۸۰ ریال به ازای هر کیلوواتساعت خواهند شد.
نرخ یاد شده بر پایه میانگین هزینه خرید تضمینی برق از نیروگاههای تجدیدپذیر در ماههای فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۴ محاسبه و تعیین شده است.
این اقدام برای حمایت از توسعه انرژیهای پاک، کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و تقویت تعهد زیستمحیطی بخش صنعت انجام میشود.