plusresetminus
آقای رئیسی زمانی که به ریاست جمهوری رسیدند درباره مقابله با این انحصارگرایی ها صحبت کردند اما هیچ گاه عملی نشد و در حد حرف باقی ماند.در برخی زمینه های وارداتی به دلیل اینکه دلار ارزان در اختیار برخی آنها قرار می گیرد این افراد تا دویست یا سیصد درصد سود می کنند.
۶۰ میلیون جمعیت ایران زیر خط فقر زندگی می‌کنند/نوسانات بازار ارز ریشه در انحصارگرایی دارد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، نوسان قیمت ارز و سکه در روزهای اخیر افزایش پیدا کرده و علی رغم اینکه دولت از کنترل قیمت ارز و سکه صحبت می کند اما وضعیت بازار سرمایه روز به روز آشفته تر می شود. اینکه آیا وضعیت بازار سرمایه در روزهای ابتدایی سال در طول سال نیز ادامه پیدا می کند یا خیر سوالی است که افکار عمومی جامعه به دنبال پاسخ به آن است.«نبض بازار» برای تحلیل و بررسی این وضعیت با دکتر ابراهیم رزاقی اقتصاددان گفت وگو کرده که در ادامه می خوانید.
 رزاقی در این زمینه معتقد است:بازار بر محور عرضه و تقاضا استوار است اما نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که بازار توسط چه افرادی هدایت می شود.در شرایط کنونی نظام اقتصادی کشور برخلاف آنچه در قانون اساسی عنوان شده مبتنی بر نظام سرمایه داری است. این وضعیت نیز از دولت هاشمی رفسنجانی به بعد در اقتصاد ایران به وجود آمده است.در دولت های پش از هاشمی و حتی در دولت رئیسی نیز تغییراتی در این زمینه صورت گرفته اما به صورت کلی چیزی تغییر نکرده و اقتصاد ایران همچنان یک اقتصاد سرمایه داری است.نظام سرمایه داری نیز مبتنی بر بازار است.در گذشته فکر می کردند اگر بازار را آزاد بگذارند همه چیز درست خواهد شد.به همین دلیل هنگامی که بازار را آزاد گذاشتند انحصارات به وجود آمد.در چنین شرایطی این انحصارات است که قیمت را در بازار مشخص می کند.
وی افزود:انحصارگرایان براساس منافع خود قیمت ها را تعیین می کنند و آنچه برای آنها حائز اهمیت است منافع گروهی و باندی است و نه منافع ملی و مردم. معیار تعیین قیمت ها نیز حداکثر سود است و به همین دلیل انحصارگرایان به شکلی عمل می کنند که بیشترین سود را به دست بیاورند.آقای رئیسی زمانی که به ریاست جمهوری رسیدند  درباره مقابله با این انحصارگرایی ها صحبت کردند اما هیچ گاه عملی نشد و در حد حرف باقی ماند.در برخی  زمینه های وارداتی به دلیل اینکه دلار ارزان در اختیار برخی آنها قرار می گیرد این افراد تا دویست یا سیصد درصد سود می کنند.
60 میلیون جمعیت ایران زیر خط فقر زندگی می کنند
 رزاقی خاطرنشان کرد: در سال های اخیر به دلیل تحریم هایی که وجود داشت نفت به راحتی فروخته نمی شد در حالی که در دولت رئیسی نفت در مقادیر زیادی و به صورت خام فروخته می شود.در سال های اخیر تلاشی برای تبدیل نفت خام به فراورده و فروش آنها به وجود نیامده است. این در حالی است که کشورهای اروپایی نفت خام را از ایران می خرند و سپس به فراورده های نفتی تبدیل کرده و می فروشند.در چنین وضعیتی اشتغال نیز ایجاد می شود که می تواند برای اقتصاد این کشورها مفید باشد. کالاهایی که این کشورها از نفت خام ایران تولید می کنند در نهایت دوباره به ایران فروخته می شود. این اتفاقی است که در دهه های گذشته در اقتصاد کشور رخ داده و علی رغم هشدارهایی که در این زمینه داده شده  همچنان تغییری در این رویکرد به وجود نیامده است.
انتهای پیام/.
https://asrgomrok.ir/vdcaewn6.49nw015kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما